Kik vagyunk?

név: Vasné Andi Krisztina E.V. (továbbiakban: Szolgáltató)
cím: 1033, Budapest, Hévízi út 12.
emailcím: hi@doggiesdesign.hu (továbbiakban: emailcím)
weboldal: https://www.doggiesdesign.hu. (továbbiakban: honlap)

A honlapon kizárólag saját készítésű termékek találhatóak, amelyeket a Szolgáltató saját kezűleg készített magyar és külföldi alapanyagokból. (Bővebben lásd: szolgáltatásaink). A honlap használatával a Vásárló (a honlapon keresztül vételi ajánlatot tevő természetes vagy jogi személy) elfogadja azok felhasználási útmutatásait, vásárlásával pedig jelen szerződésben foglaltakat.

Kérem az ÁSZF-ben és az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat figyelmesen olvassa végig! A szerződés elfogadásával a Vásárlót fizetési kötelezettség terheli!

Ha az Általános Szerződési Feltételekkel, a webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan, vagy a webáruházban nem található egyedi termék rendelésével való felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk. Fenntartjuk a jogot az ÁSZF módosítására.

Szolgáltatásaink

Kutya nyakörvek, pórázok, kendők készítésével és forgalmazásával foglalkozunk. Minden terméket kézzel készítünk, hazai és külföldi alapanyagokból. Termékeink színes vastag hevederből, külföldről rendelt vagy saját tervezésű mintás szalagokból és pamut vászonból, magyar készítésű fémekkel és műanyag csatokkal készülnek. A termékekről készített mintadarabokat termékfotózásra használjuk, azonban elképzelhető, hogy a rendelt termék kis mértékben eltér a képeken láthatóktól, hiszen mindegyik terméket egyedileg, kézzel készítünk, a szalag levágása nincs előre meghatározva, azáltal a minta elhelyezkedésében történhet változás. Továbbá nem vállalunk felelősséget a webáruházban megjelenő képért, az esetleges elírásokért, téves adatokért.

Jogszabályok

A szerződésre a következő jogszabályok vonatkoznak:

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről;
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről;
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (PTK);
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról;
19/2014. (IV.29.) NGM rendelet

Adatvédelmi szabályzat

A webáruház láblécében található „ Adatvédelmi tájékoztató” –ban nyújt tájékoztatást a Vásárló számára adatainak biztonságos használatáról és kezelésének jogosultságairól.

Webáruház működése

A honlap mindig a Főoldallal nyitódik meg a böngészőből történő honlapcím (https://dogiesdesign.hu) megadásakor. A honlapon cookiek kerültek elhelyezésre, amelyeket a felhasználói élmény javítása érdekében alkalmazunk. Ezek elfogadásáról a látogató dönthet, akár meg is tagadhatja azok alkalmazását. A Főoldalon továbbá chat ablak ugrik fel megnyitáskor, amelyre kattintva és amelyen keresztül a Facebook Messenger alkalmazásra irányítja a Vásárlót. Ennek használatakor sem a honlap, sem a Szolgáltató nem kapja meg Facebook adatait, azokat kizárólag a Facebook Inc. kezeli. Ugyanakkor a Chat ablak használatával gyorsabb és egyszerűbb kommunikációt tud eszközölni a Vásárló, és könnyedén tud információt és választ szerezni felmerülő kérdéseire.A Főoldalon elhelyezett linkek kizárólag a honlapon alkalmazott horgonyok, amelyekkel a Vásárlót a Rólunk és a Kutyáknak aloldalra irányítjuk, sem hirdetést, sem külső linket nem használ a Szolgáltató!

Az oldalak fejlécében és láblécében található menük az oldalon történő könnyű navigációt segítik, külső oldalra nem irányítják a Vásárlót! A menükön keresztül a Vásárló eljuthat a Rólunk, a Kutyáknak, a Kapcsolat, a Belépés és a Kosaram oldalakra, valamint vissza a Főoldalra.

A honlap termékeit a Kutyáknak aloldalon keresztül érheti el a Vásárló. A Kutyáknak oldalon kiválaszthatja a keresett termék kategóriát, ahonnan irányítottan a kívánt, szűrt termékeket jeleníti meg a honlap a Vásárló számára. A kiválasztott termék méretét is kiválaszthatja a raktérkészletnek megfelelően, majd beteheti a Vásárló a terméket a saját “kosarába”.

vásárlás véglegesítéséhez a Szolgáltató néhány személyes adatot kér a Vásárlótól, amelyek kizárólag a vásárlás teljesítéséhez és kiszállításához szükségesek. Ezeket az adatokat a Szolgáltató harmadik fél számára nem adja ki, és kizárólag a szolgáltatás teljesítésére használja, egyéb megkeresésekkel nem fog élni! A vásárláshoz szükséges személyes adatokat a Vásárló egyszeri megadással is megadhatja, de regisztrálhat is az oldalra, hogy későbbi vásárlásaikor azok automatikusan betöltődjenek. Regisztrációkor megadott személyes adatokat a Szolgáltató bizalmasan kezeli, azokat másik fél számára nem adja ki!

Regisztráció

Az oldalon van lehetőség regisztrációra, ami megkönnyíti a vásárlás/megrendelés menetét. Regisztráció során a Szolgáltató a Várásló nevét, lakcímét, emailcímét és telefonszámát kötelező jelleggel kéri el a számlázáshoz és a szállítás teljesítéséhez.

Regisztrált Vásárlók:

A Vásárló a weboldalon történő vásárlásával/regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a weboldalon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte és elfogadja, az adatkezelésekhez hozzájárul.

A Vásárló a vásárlás/regisztráció során köteles a saját, valós adatait megadni. A vásárlás/regisztráció során megadott, valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Szolgáltató kizárja felelősségét, amennyiben a Vásárló más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait.

A Szolgáltatót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha Vásárló a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

Termékek vásárlása

A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg, az árak forintban értetendők, a megjelenített árak bruttó árak, a szállítási költséget nem tartalmazza, külön csomagolási díj nincs.
Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk!

Elállás joga

Az elállási jog gyakorlásával a 2011/83/EU  irányelvének, továbbá a szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a Vásárló a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. 
A Vásárló az átvétel dátumát az átvételkor kapott igazolószelvénnyel tudja bizonyítani.
Elállásnál a Szolgáltató köteles a Vásárló által kifizetett termék árát (szállítási költség nélkül) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 15 napon belül visszatéríteni. A termék visszaküldésének költségét a vásárlónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta e költség viselését. Az elállási jog gyakorlása esetén a Vásárló a termék visszajuttatásának a költségén kívül más költség nem terheli, a Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. A visszatérítést a Szolgálató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy a Vásárló bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Amennyiben a Vásárló élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti a Szolgáltató elérhetőségén írásban. A Vásárló egyéb panaszával is megkeresheti a Szolgáltatót a webáruházban megadott „Kapcsolat” elérhetőségeken.

Amennyiben a Szolgáltató hibás árat tüntet fel a termék mellett, a tőle elvárható gondosság ellenére, és a termék ára annak általánosan elfogadott árától eltér, úgy a Szolgáltató nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Amennyiben a vásárló ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga.

Szavatosság

A Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendeletben, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben és a 72/2005. (IV. 21.) korm. rendeletben, 19/2014. (IV.29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadók. A szavatosság időtartama 5 hónap.

főbb szabályok:

– a Szolgáltató a szerződésben a rendelet rendelkezéseitől a Vásárló hátrányára nem térhet el
– a reklamációt a webáruházban megadott elérhetőségen lehet e-mailen elküldeni, amelyet 15 munkanapon belül kivizsgáljuk
– a Szolgáltató a Vásárló által bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről köteles jegyzőkönyvet felvenni, amely a webáruház láblécében a ” Termék(ek) visszaküldése” pont alatt található
– a jegyzőkönyv másolatát mielőbb és igazolható módon a Vásárló rendelkezésére kell bocsátani
– ha a Szolgáltató a Vásárló szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról – az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is 5 (öt) munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a Vásárlót
A szavatosság kizárólag varrás szakadás, fémkellék meghibásodására vonatkozik, nem rendeltetésszerű használatból adódó meghibásodásra szavatosságot nem vállalunk  pl.:a nyakörv, póráz kutya által történő rongálása ( szétrágás, szétkaparás), műanyag csat karcolódása, eldeformálódása ( játékból és másik kutya által adódó karcolások, a műanyag csat szétrágása).

Használati utasítás

Tisztítás: kézzel vagy mosógépben 30 fokon könnyű mosási programmal egyéb ruhákkal, törölközővel együtt. Folteltávolítóval kezelve az anyag roncsolódik, a minta kifakul, ezért ennek használatát a szolgáltató nem ajánlja!

Használat:
 A nyakörvet a kutya nyakához igazítva kell felhelyezni, majd a pórázt rácsatlakoztatni a nyakörvre. A póráz kézfogójánál lévő karikára a kutyapiszok zacskó tartót lehet felrakni.

Fizetési módok

Banki átutalás

A rendelés elküldése után a vásárló emailben értesül a rendelés egyedi azonosítójáról, valamint arról, hogy fizetési hátraléka van a szolgáltató felé. Az emailben továbbá szerepel a fizetés kiegyenlítéséhez szükséges név és bankszámlaszám, amelyre a teljes összeg elutalása szükséges. A fizetés teljesítéséről emailt kap a vásárló, amely egyúttal jelzi, hogy rendelése jóvá lett hagyva és a megrendelt terméket a szolgáltató elkezdte legyártani.

Barion bankkártyás fizetés

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Az adatfeldolgozó megnevezése: Barion Payment Zrt.
Az adatfeldolgozó székhelye: 1117, Budapest, Infopark sétány 1.
Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 464 70 99

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett számlázási nevét és címét, a rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

Szállítás

(Szállítással kapcsolatban a Szállítási és fizetési feltételek aloldalon tud bővebben tájékozódni.)
4 szállítási mód közül tud választani a Vásárló: postai levélküldemény feladás, utánvételes fizetés Foxpost csomagküldő szolgálattal, Foxpost automatás kiszállítás, Foxpost házhozszállítás.

Postai levélküldemény választásakor a megrendelt termékeket légpárnás borítékban elsőbbségi, ajánlott küldeményként adjuk fel. A küldemény azonosítót kérés esetén külön emailben elküldjük, az automatikus értesítések nem tartalmazzák.

Utánvételes fizetés foxposttal: az utánvételes rendeléseket minden esetben a foxpost szállítja házhoz. Egyszerű felületük és folyamatos nyomonkövetésük segítséget nyújt a Doggies Design,illetve az ügyfelek számára is. Fizetni bankkártyával és készpénzzel is lehetséges a helyszínen. A rendelés leadásával létrejön a szerződés a Vásárló és a Szolgáltató között, ami a Vásárlót a rendelés átvételére és annak kifizetésére kötelezi. Amennyiben a Vásárló nem teljesíti a Szerződésben foglaltakat, ezáltal a rendelés kiegyenlítésére nem kerül sor, a Vásárlót a Szolgáltató kötelezheti az át nem vett csomagból származó károk (szállítási költség) kifizetésére.

Foxpost automata: rendeléskor az említett szállítási mód kiválasztásakor az ügyfél a rendelés véglegesítésekor kiválaszthatja, hogy melyik automatába kéri a rendelést.

Foxpost házhozszállítás: rendeléskor az említett szállítási mód kiválasztásakor az ügyfél szállítási címére kézbesítjük a rendelt csomagot a Foxpost Csomagküldő szolgálattal. A szállítás folyamatáról, esedékességéről a Vásárlót a Foxpost csomagküldő szolgálat email-en és SMS-ben is értesíti.

Hírlevél

Hírlevelet feliratkozás után küldünk, amennyiben a feliratkozó elfogadja a GDPR rendeletnek eleget téve készített adatvédelmi szabályzatot. Hírleveleket az oldalról havi, kéthavi rendszerességgel küldünk.

Panasztétel

Panaszát az alábbi elérhetőségen teheti meg: hi@doggiesdesign.hu

Adatvédelmi Tájékoztató

Kik vagyunk?

Tulajdonos:

név: Vasné Andi Krisztina E.V.
cím: 1033, Budapest, Hévízi út 12.
emailcím: hi@doggiesdesign.hu
weboldal: https://www.doggiesdesign.hu.

Adatkezelő:

név: Bendik Vivien
cím: 1033, Budapest, Hévízi út 12.
emailcím: hi@doggiesdesign.hu
weboldal: https://www.doggiesdesign.hu.

Tárhely szolgáltató:

név: Magyar Hosting Kft.
cím: 1132, Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
cégjegyzékszám: 01-09-968314
telefonszám: (06 1) 700 2323

Milyen személyes adatokat gyűjtünk?

Kommentek

Látogatók által kommentelt, likeolt tartalmat összegyűjtjük, kommenteket és likeokat megjelenítjük az oldalon, hogy más látogatók számára láthatóak legyenek. Ezzel egyúttal összegyűjtjük a látogatók IP címét és böngésző tulajdonságait, hogy segítsünk meggátolni a spamelést.

Kapcsolat felvevő űrlap

Név, emailcím megadása esetén azokat kezeljük. A kapcsolati űrlapon beérkező adatokat ügyfélszolgálati okokból fél évig megőrizzük, de ezt az információt nem használjuk marketing célokra.

Cookies (sütik)

A felhasználói élmény fokozása érdekében úgy nevezett cookie-kat használunk. Ezek az információk Önhöz közvetlenül böngészőjén keresztül jutnak a honlapunkról annak érdekében, hogy a későbbiek során megkönnyítsük a böngészést, valamint az oldal statisztikát készít az elért tartalomról.

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

Regisztráló, illetve bejelentkező oldalon a weboldal átmenetileg cookie-kat küld, annak érdekében, hogy meghatározza az oldala tudja e fogadni a további cookie-kat. Ezek a cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és az oldal bezárásával meg is szűnnek.

Bejelentkezéskor szintén felállítunk néhány cookie-t annak érdekében, hogy elmenthesse belépési információit és megjelenítse az esetleges változtatásokat. A bejelentkezési cookie-k két napig élnek, a képernyő beállításhoz szükségesek pedig egy évig. Ha bejelöli a “Remember me”-t bejelentkezéskor, a bejelentkezése 2 hétig fog élni. Ha kijelentkezik a felhasználói fiókjából, a bejelentkezési cookie-k törlődni fognak.

Analytics

Az oldal google analytics-et használ annak érdekében, hogy a látogatói elégedettséget, érdeklődést nyomon követhessük, személyre szabott ajánlatokat jeleníthessünk meg az egyes termékekhez kapcsolódóan.

Adatkezelés

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása, valamint – hozzájárulása visszavonása esetén – az Infotv. 6§ (5) bekezdése a) pontja alapján az Adatkezelőt terhelő, Sztv-ben megfogalmazott jogi kötelezettség teljesítése.

Adatait (név, telefonszám, emailcím, lakcím) számlakiállításhoz és kiszállításhoz kapcsolódóan kezeljük. A kiállított számla eredeti példányát az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őriznünk.

Adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

a hozzájárulás visszavonásának joga
személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés
helyesbítéshez való jog
adatkezelés korlátozása,
törléshez való jog
tiltakozáshoz való jog
hordozhatósághoz való jog.
Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

A hozzájárulás visszavonásának joga

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és
a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:
az adatkezelés céljai;
az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;
a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.
A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;
az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.

Törléshez – elfeledtetéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;
Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,
a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,
a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.
Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).
Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapja, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

Automatizált döntéshozatal

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.
Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés

Az Info tv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt.

Adatbiztonsági intézkedések és jogorvoslati lehetőségek

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes adataival dolgoznak.

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt.

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;
azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;
hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja,
a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.
Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Info tv.) alapján.